Zomerbloemen zijn net als mensen: genieten van de zomerzon moeten ze beide zo verstandig mogelijk doen. Het is goed als mensen zich regelmatig insmeren met een goed zonnebrandproduct en verder hou je een beetje meer je gemak en je zorg je dat je voldoende drinkt. Op die manier kun je de warmte van de zomer omarmen.Wist je dat ook bloemen last kunnen hebben van de warmte en net als bij mensen kan de ene bloem wat beter tegen de zomerhitte dan de andere. Wij van Bloemisterij 't Kroontje geven graag een paar tips om je bloemen te verzorgen tijdens warme zomerdagen.

Dit zijn sterke zomerbloemen

Sterke bloemen die langer blijven staan dan andere noemen we zomerbloemen. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld Gladiool, Hanenkam (Celosia), Prachtlelie (Gloriosa), Look of sierui (Allium), Zonnebloem, Duizendschoon en Ridderspoor (Delphinium). Die laatste, Ridderspoor, is de hele maand juli Bloem van de Maand bij Bloemisterij 't Kroontje. We schreven er hier meer over. En onderaan dit artikel vind je een paar prachtige foto's van zomerbloemen.

Lang plezier van zomerbloemen

En dan nu de tips. Misschien lijkt het vanzelfsprekend, maar dan zeggen we het toch maar even voor de zekerheid. Als eerste: zoek een koele plek voor je zomerboeket. Zet bloemen niet in de volle zon, want ook bloemen kunnen verbranden. Als het 's nachts buiten afkoelt en in je huis is het nog snikheet, zet dan je bloemen buiten tot de volgende morgen. En misschien kun je ze ook wel in de buitenlucht laten staan als je zelf ook buiten zit. De vaas moet dan uiteraard wel in de schaduw staan.

Ververs het water iedere dag en zorg dat alle stelen goed in de vaas in het schone water staan.

Heb je een gemengd boeket? Let dan goed op welke bloemen het eerste weg zijn. De ene bloem kan immers beter tegen de hitte dan de andere. Haal bloemen die verwelkt zijn er direct uit, zodat ze niet je andere bloemen aantasten.

Geniet van de zomer met zomerbloemen van Bloemisterij 't Kroontje. Neem een kijkje in de webshop, maar onze Kroontjes maken ook graag een mooi boeket voor je in de winkel. Onze winkel aan het Damplein 7-9 in Dubbeldam is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur en op zaterdag tot 17.00 uur. Gratis parkeren voor de deur.