Bloemen bloeien waar ze de ruimte krijgen. Mensen ook.

Phil Bosmans

De Landelijke Buitenspeeldag wordt iedere tweede woensdagmiddag van juni in heel Nederland gehouden. Kinderen worden op deze dag gestimuleerd om buiten te bewegen, te sporten en vooral te spelen. Woensdag 12 juni, is het dus weer zover. De Landelijke Buitenspeeldag is de opvolger van de Nationale Straatspeeldag die in 1986 voor het eerst werd gehouden. Straten werden toen afgesloten om kinderen veilig buiten te laten spelen. Ook werd aandacht gevraagd voor veilige ruimte op straat voor kinderen om te spelen. Inmiddels heeft Jantje Beton deze activiteit onder zijn hoede en roepen zij kinderen op om in hun buurt leuke buitenspeeldingen te organiseren. Ook veel scholen organiseren activiteiten tijdens deze Buitenspeeldag.

Buitenspeeldag voor volwassenen

Bloemisterij 't Kroontje houdt van buitenspelen en buiten zijn. Eigenlijk zou het voor kinderen het hele jaar Buitenspeeldag moeten zijn. Als de (klein-)kinderen lekker buiten spelen, kun je ondertussen misschien de tuin wel een stukje gezelliger maken. Want behalve buiten spelen is buiten zitten ook heel fijn. Behalve buitenplanten hebben we ook woondecoratie voor buiten. We hebben mooie buitenverlichting zoals lantaarns en buitenkaarsen, kussens, potten en schalen. Ook vind je bij ons allerlei items om de buitentafel mee te decoreren. Binnen wordt een zomers buiten en al met een paar items tover je de tuin om tot een gezellige plek waar je tot in de late uurtjes kunt relaxen. Oké, het weer moet natuurlijk wel meezitten, maar dat komt vast goed. Ermee bezig zijn is op zich al leuk en geeft veel voldoening. Zo maak je er ook een beetje een buitenspeeldag voor volwassenen van.

Je vindt Bloemisterij 't Kroontje aan het Damplein 7-9 in Dordrecht, in de wijk Dubbeldam. In de winkel is een veel groter assortiment dan we in onze webshop laten zien, dus kom gezellig langs. Er is ruime parkeergelegenheid voor de deur en die is nog gratis ook.